Jag är en helt vanlig kille eller vi kan säga man som såg dagens ljus 1972.

Jag älskar detta med löpning och har kommit fram till att jag helst vill vara ute i skogen på en stig eller grusväg och njuta av naturen med fågelsång som musik i bakgrunden.

Men om Vi nu tar detta ifrån början hur jag hamnade här med några ultralopp och maraton i benen så får vi gå tillbaka till skolans tid på 80-talet. 

Jag har seglat sedan jag var 7 år gammal. Jag har haft 2 egna båtar plus min första egna båt som var en optimistjolle, för det var i den jag tog mina första turer som seglare. Jag har haft förmånen att ha föräldrar som älskar segling. Familjen köpte segelbåt när jag var 7 och min 2 år yngre syster var 5 år gammal. Det blev många sommarseglingar längs svenska kusten. Jag fick lära mig att fiska ifrån klipporna, pappa lärde mig navigera och allt har slutat med att jag har seglat runt i hela östersjön och besökt länder som Norge, Danmark, Finland, Ryssland och baltstaterna. Men det är nog ändå mina två Atlantseglingar som ligger mig varmast om hjärtat. Finns inget som kan slå en morgon mitt ute på atlanten utan land i sikte med en soluppgång och en kaffe i handen.

Men nu var det löpning vi skulle prata om.

Jag hade ingen talang för fotboll så jag sprang istället. Jag fick åka på skol-DM under högstadietiden och hade lite framgång där på terränglöpning tillsammans med en klasskompis. Min Första Halvmara, Stockholmsloppet, gjorde jag som en kul grej bara 1992 och det resulterade i  en tid på 1:46. Då tänkte jag..... det måste jag göra fler gånger. Det blev fler Stockholmslopp, Göteborgsvarvet, Lidingöloppet, Vasaloppet, Vätternrundan och det blev till och med En Svensk Klassiker.
Hade sedan ett långt uppehåll mellan 1999-2005 utan löpning eller tävling, det var mycket segling under dem åren istället.

Men 2005 tog jag upp detta igen och började träna men inte tävla alls. Det var först 2010 när jag flyttade till Göteborg efter 4 år på gran Canaria som jag tog upp Göteborgsvarvet igen sedan blev det mer av bara farten.
Jag sprang mitt första Maraton 2014 i Stockholm och är nöjd med min debuttid på 3:28:58. Jag ville då testa om jag klarade av att springa lite längre. Det hete vist Ultra då. Nya termer för mig som jag bara hört andra prata om. Det fick bli Stockholms Ultra 50 km att börja den eran med.
En stekhet sommardag 2014 efter 7 varv runt Gärdet och Djurgården sprang jag i mål på 4:16:12 vilket jag var riktigt nöjd med.

Vad skulle jag nu göra..... Vad finns det mer för utmaningar??

Det är det jag kommer att skriva lite om här på min sida. Det har ju blivit några lopp efter den sommardagen som har varit både längre och betydligt tuffare.

Niclas